Burger z indyka na bajglu

Burger wołowy na bajglu – idealny zarówno na obiad jak i pożywną przekąskę

Składniki:

  • 200 g mielonego mięsa z indyka
  • 1 bajgiel
  • sałata
  • pomidor
  • papryka
  • cukinia
  • jogurt
  • czosnek

Proces wykonania:

  • Czosnek zgniatamy, mieszamy z jogurtem naturalnym i odrobiną ziół
  • Warzywa kroimy w plastry
  • Cukinię grillujemy
  • Mięso grillujemy lub smażymy na patelni grillowej
  • Bajgla przekrawamy na pół, układamy listek sałaty i smarujemy sosem
  • Układamy grillowane mięso, cukinię, paprykę i pomidory
  • Smacznego 🙂

Kalorie:

  • Indyk 200 g: 168 kcal
  • Warzywa (uśredniamy zawartość kalorii na): 60 kcal
  • Bajgiel 1 sztuka: 180 kcal
  • Sos – około 30 g: 20 kcal
  • Razem: 428 kcal

Kaloryka burgera wynosi 428 kcal. Możesz stosować je zarówno jako przekąskę jak i posiłek obiadowy w zależności od Twojego zapotrzebowania.

Makroskładniki:

  • Białko: 48 g
  • Węglowodany: 55 g
  • Tłuszcze: 11 g

Burger to idealny posiłek do pracy lub szkoły. Są szybkie w przygotowaniu, łatwe w transporcie, zdrowe, zawierają dużą ilość białka i mało tłuszczu.

Potrzebujesz indywidualnego planu treningowego lub diety?

Skontaktuj się z naszym ekspertem!
adminBurger z indyka na bajglu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *