Burger wołowy na bajglu – idealny zarówno na obiad jak i pożywną przekąskę
Składniki:
- 200 g mielonego mięsa z indyka
- 1 bajgiel
- sałata
- pomidor
- papryka
- cukinia
- jogurt
- czosnek
Proces wykonania:
- Czosnek zgniatamy, mieszamy z jogurtem naturalnym i odrobiną ziół
- Warzywa kroimy w plastry
- Cukinię grillujemy
- Mięso grillujemy lub smażymy na patelni grillowej
- Bajgla przekrawamy na pół, układamy listek sałaty i smarujemy sosem
- Układamy grillowane mięso, cukinię, paprykę i pomidory
- Smacznego 🙂
Kalorie:
- Indyk 200 g: 168 kcal
- Warzywa (uśredniamy zawartość kalorii na): 60 kcal
- Bajgiel 1 sztuka: 180 kcal
- Sos – około 30 g: 20 kcal
- Razem: 428 kcal
Kaloryka burgera wynosi 428 kcal. Możesz stosować je zarówno jako przekąskę jak i posiłek obiadowy w zależności od Twojego zapotrzebowania.
Makroskładniki:
- Białko: 48 g
- Węglowodany: 55 g
- Tłuszcze: 11 g
Burger to idealny posiłek do pracy lub szkoły. Są szybkie w przygotowaniu, łatwe w transporcie, zdrowe, zawierają dużą ilość białka i mało tłuszczu.
Dodaj komentarz